Gyerekkorom nagy kedvence a házi csokoládé. Imádtam. Anyuék csinálták a világ legfinomabb csokiját.
Aztán elköltöztünk és elveszett a recept.
Egészen eddig.
Nagyon szerencsés vagyok, mert Anyu talált egy receptet, bár nem az eredeti volt, amit mindig csináltak apuval, de azt mondta, nagyon hasonlít rá.
Így aztán nem kellett nekem sem több, megcsináltam, finomítottam rajta, és kész is a tökéletes recept.
Elöljáróban mondom, az alapreceptet nagyon jól lehet variálni gumicukorral, magvakkal, robbanós cukorral, keksszel és persze rizzsel.
Hozzávalók:
25 dkg tejpor (valódi, sima, cukrozatlan)
50 dkg cukor (én 30 dkg cukorral készítem, a többi édesítő)
10 dkg vaj
2 dl tejszín
7 dkg kakaó
2 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
A tejszínt, cukrot és vajat feltesszük főni. A tejport a kakaóval, vaníliás cukorral, és fahéjjal elkeverjük.
Forraljuk a tejszínest masszát 6-8 percig, majd összekeverjük a tejporossal, ha teszünk bele valamilyen “ízesítőt”, akkor azt is keverjük bele.
Sütőpapírral bélelt tepsire kiöntjük, és hidegre tesszük.
Pár óra alatt lehűl, megkeményedik, és lehet szeletelni, kockázni, akár csomagolni, masnizni.
🙂
Mj.: a gyerekekkel közösen készíteni külön jó móka. Mivel a négy nagy mindig segít, nekem már lassan semmit sem kell csinálnom 😀
Kövess az alábbi oldalakon, és még több tipphez juthatsz, ami a kiegyensúlyozott, boldog családot segíti!
Csatlakozok hozzád! Szeretnék harmonikus családot!
Szeretnél a Boldog Elváltak Klubjának tagja lenni?
Szeretnél találkozókon, előadásokon részt venni, ahol csak elváltak vannak?
Gyere és csatlakozz a klubhoz Facebookon!
Csatlakozok a Boldog Elváltak Klubjához!
Akik eddig is megbíztak bennem, és mint író vagy tanácsadó számítottak rám, a teljesség igénye nélkül:
Tipp, hogy az enyémnek a közepe miért nem szilárdult meg teljesen? Amúgy isteni finom. 🙂