Elvált, Magabiztos Nő

Nyílt Válasz az Index-nek, a SOTE I. listájára – Én is kaptam listát!

Én is kaptam listát.

Ültem a várandós ambulancia egyik fülkéjében a dokimra várva, amikor bejött hozzám Icuka és a  kezembe nyomta a listát, amit hoznom kell magammal a várandós osztályra majd, amikor befekszek.

Leült mellém és átbeszéltük.

 

Miért kellett a lista nekem is?

Szerencsés vagyok és határtalanul boldog.

Miért? kezdhetném onnan, hogy mindig az voltam, hiszen az álmaim sorra valósítom meg.

Igen, az is álmom volt, hogy talpra állásom után egy csodás új családom legyen, másodjára is férjhez menjek, ahogyan az is, hogy csodás, nagy családom legyen. (http://magabiztosno.cafeblog.hu/2016/12/20/karacsonyi-tundermese-avagy-letezik-ut-a-pokolbol-a-mennybe/

http://magabiztosno.cafeblog.hu/2017/02/20/masodik-hazassagom-avagy-ez-sikerulni-fog/

 

Szóval, igen, kettőből hirtelen hat gyerekem lett.

Az ikreim 2017.április 19-én születtek, a SOTE I. Női Klinikán, ahol volt szerencsém több hetet bentlakással eltölteni, így rengeteg élményt és tapasztalatot szereztem a klinikáról, ott dolgozókról, és persze ott fekvőkről is.

 

A dokim (dr. Csaba Ákos) jobbnak találta, ha szem előtt leszek az óriás ikreket rejtő bálna testemmel, hiszen nagy volt a kockázata az esetleges koraszülésnek, ezért fektetett be végül a 34. héten.

Miért választottam a Klinikát?

Icszóízi….azért, mert itt van olyan szakmaiság, ami garantálja azt, hogy ha az ikreim túl hamar érkeznek, akkor is itt maradhatnak velünk egészségesen, mert itt meg tudják őket menteni.

Azért is a klinikát választottam, mert az orvosom egyike azoknak, aki azt mondta, persze, megszülhetem az ikreket természetes úton.

Hihetetlen profizmussal és szervezettséggel állt a stáb a szülésnek. Teljes készültség volt.
Mivel nem minden nap fordul elő, hogy természetes úton születnek ikrek, így megkérdeztek(!), hogy bejöhetnek-e mások is a szülésre (tanulók, rezidensek, meg nem tudom kik 😀 ), mert tényleg ritka dolog.
Én megengedtem, mert két fájás között pont mindegy, ki bámul, és egyébként is megértem, hogy nekik öröm látni egy újabb, ritka esetet.
Csodálatos élmény volt a szülés, mert végig éreztem, hogy a rengeteg szakember azért van ott, hogy mindenki rendben legyen, egészséges legyen és az is maradjon, hogy az én álmom (természetes szülés harmadjára is) valóra válhasson.
Holott mondhatták volna, hogy nem vállalják a rizikót, felvágjuk asszonyom, kikapjuk az ikreket, de nem. Pedig tudjuk, hogy az sokkal egyszerűbb, mert fél óra a dokinak, tervezhető is és pá puszi.
Hihetetlen az a profizmus, ami a szakembereket jellemzi, a fantasztikus hozzáállásuk megnyugtat mindenkit. Mindent megtettek, hogy oda tudjak figyelni arra, hogy mi a feladatom, és hogy értsem, mit kell tennem.
A segítő tanulók is nagyon lelkesek voltak végig, és egyáltalán nem vettük észre férjemmel, hogy bármiben megingott volna bárki.
Tiszteletben tartották a kéréseimet is (na, nem volt sok 😀 csak pl a kapaszkodót felnyitni, és ilyen apróságok)
Majd 5 óra alatt meglettek a fiúk.
Ádám 3300 g, 51 cm, Áron 3230g, 52 cm lett. (A tipp versenyen senki sem nyert… 😀 )
Ahogy megérkeztek a fiúk, mindenkit elöntött az eufória, és érződött a szülőszobán a boldogság. Rettentő cuki volt mindenki. Tényleg nagyon örült az egész stáb. Igazából kedvem lett volna mindenkit körbe puszilni. Még most is kedvem van hozzá, vissza is megyek J

Az ikreket miután letisztogatták még mázosan rám tették, és a gyermekorvos felügyelete mellett 1 órát ott maradtak velünk.
A doktornő segített mindenben, kicsit irányította a törpéket, hogyan jussanak oda a cicihez. Ritka ez, és az is, hogy a doktornő maradt velünk ott.


Mérhetetlenül hálás vagyok az orvosomnak, a szülésznőnek, a várandós osztály vezetőjének, és az ottdolgozó nővéreknek, szülésznőknek. Olyan szinten vigyáztak rám, ami nem csak mint kismamának esett nagyon jól, hanem mint egy halandó, egyszerű nőnek is.

Hálás vagyok a csecsemő osztály nővéreinek, és gyermekorvosának is. Ennyi feladat és leterheltség mellett is, amikor szabadidejük engedi,  segítenek.

(Annyira sajnálom, hogy nincs a szülésemnél tevékenykedőkről egy jó kis képem….persze fájások közben nehéz lett volna fényképeznem 😀 de igenis megtudhatná az ország, ki az a rengeteg ember, aki csak ennél az egy szülésénél jelen volt, és azért tevékenykedett, hogy minden rendben legyen!)

 

Ezért választottam a klinikát.

És azért, mert tudtam a számtalan siker sztorit.

Csak a bent fekvésem ideje alatt nagyon sok korababát mentettek meg! Jaaaa….hogy erről nem szólnak a hírek, és az olvasók levelei?

Sőt!

Egy ikerpárosból az egyik babát már a terhesség alatt tudták, hogy minden bizonnyal el fogják veszíteni súlyos szívelégtelenség miatt. A szülők is erre készültek lelkileg, erre kellett, hogy készüljenek. A család az egészséges babával elmehetett otthonukba. Azonban egyszer csak egy hihetetlen hír járta körbe a kórtermeket!  Megmentették a babát sok-sok műtét után. A család visszakapta azt a babát is, akit halottnak kellett, hogy elkönyveljenek.

MEGMENTETTÉK.

Erről nem szólnak a hírek, ugye?

Vagy arról, hogy hány olyan édesanya fekszik az osztályon, akik súlyos betegség mellett mégis kihordhatják gyermeküket, és számtalan orvos, nővér vigyáz rájuk, hogy megadathasson nekik is az anyai öröm?

Hány olyan édesanya fekszik itt, akit másik kórházból éppen a veszélyeztettség miatt elküldenek?

Erről nem szólnak a hírek?

Itt is legyinthetne a professzor úr, és a sok orvos, hogy jaaaa….bocsi, ilyen rizikót mi sem vállalunk.

De nem legyintenek. Inkább több orvos gondozza az adott anyukát, és mindent megtesznek, hogy boldog család születhessen újra.

Icuka tehát ideadta nekem is azt a listát a 32. betöltött hetemen.

Én megértettem, hogy azért, mert így könnyebb összepakolni és amúgyis ezeket a dolgokat az ember magával viszi mindig, ha kórházba megy. (Ez kb. olyan lista, mint amit a kismamák kapnak a védőnőktől is, hogy mit vigyenek magukkal a kórházba… sőt, majdnem ugyanaz. Akkor írjunk egy újabb cikket a védőnőkről is éppen ezért?)

Jó, ha az ember a saját gyógyszereit nem hagyja otthon. Én asztmás vagyok. Nyilván viszem magammal a befújóim.

Ahogy az allergia gyógyszerem is.

 Persze, egy wellness szállodába nem viszek törölközőt. De pl. fertőtlenítőt sajnos sokszor…mert hát nem minden szálloda híres a makulátlan tisztaságról.

Ja, most nem szállodáról beszélünk, hanem kórházról?

Ja, bocsi, tényleg. Oda is viszem magammal, persze.

Mert tudom, hogy egy budira nem csak én vagyok, hanem még sok másik ember.

És persze van józan paraszti eszem, és annyi olvasottságom, hogy a magyar egészségügy helyzete miatt nem lesz minden budira egy-egy 0-24-ben dolgozó tisztasági asszisztens, vagy mi is a divatos elnevezése a wc-s néniknek.

Ahogy azért a magyarázatért is hálás vagyok, hogy Icuka elmondta, hogy a kis üveges ásványvízből könnyebb inni, amikor az ember nem mozoghat, ha mégis császárra kerül a sor.

Nekem ez az infó megnyugvást adott, mert így több infóm van egy olyan helyzetről, amiben még nem voltam azelőtt.

Az én listámon nem volt fásli. De azt is becsomagoltam volna, ha kell.

 

Ugye és akkor itt jön az az örök igazság, hogy minden az, aminek gondolod Te magad.

Én ezt segítségnek vettem, ezt a listát.

Mert az.

Valaki úgy veszi, hogy a hülyéknek írták, hogy mit ne hagyjanak otthon. Így én hülye vagyok.

Valaki pedig annak veszi, hogy mennyire szar hely a klinika. Aki annak veszi, annak az is lesz.

 

Itszóízi kérem szépen.

Aki nem hallotta a listás dolgot, itt elolvashatja: http://index.hu/belfold/2017/05/03/sote_intenziv_szorolap_mit_kell_vinni/

 

Utószó:

Kedves Index és csapata!

Hosszú bentlétem során rengeteg történettel találkoztam. Nagyon sok pozitív élménnyel, történettel és természetesen olyannal is, amiből mások tanulhatnak. Érdemes lenne ezekről is írni… Talán.

És esetleg együtt is lehetne egy kis szösszenetet intézni a nagyhatakmúakhoz… hogy ne máshova tolják a sok lóvét, hanem pl.a kórházakba….

Puszi.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szeretnél a Boldog Elváltak Klubjának tagja lenni?

Szeretnél találkozókon, előadásokon részt venni, ahol csak elváltak vannak?

Gyere és csatlakozz a klubhoz Facebookon!

Csatlakozok a Boldog Elváltak Klubjához!

 

Akik eddig is megbíztak bennem, és mint író vagy tanácsadó számítottak rám, a teljesség igénye nélkül:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Katalin Kis-Nagy says: (előzmény @Petrus Márta)

  Hm, furcsa. 2017.01.14-én jött világra a kislányom a SOTE 1-en. Előtte októberben, novemberben és januárban is töltöttem 1-2 hetet a klinikán. A lista nekem is segítség volt most is és korábbi műtétkor is. A Pavilonban lévő terhes osztályról, a szülőszobáról és a NIC-ről nagyon pozitív élményeim vannak. A főépületben lévő terhes osztályban viszont nagyot csalódtam és csak a profi orvosomnak, dr Bokor Attilának köszönhetem,hogy mindketten jól vagyunk. Gratulálok az ikrekhez! 🙂

 2. Nagy Ildikó says:

  Lehet, hogy most már ennyire klassz, de 1995-ben botrányos volt!
  95-ben mentő vitt oda , fenyegető koraszüléssel. dr. Ádám Zsolt karmai közé kerültem.1 nap után megszünt a vérzés, de azt mondták 10 napig ott kell maradnom megfigyelésre.
  Utána 1 hétig szivárgott a magzatvizem, szóltam mindennap, de kb le sem szarták a fejem. könyörögtem, hogy csináljanak 1 ultrahangot, amire azt mondták, hogy nem a Gundelben vagyok…! Ezek után közöltem, hogy elhagyom a pályát, elmegyek a saját orvosomhoz , amíg még élünk, akkor elküldtek egy ultrahangra. Ott kiderült, hogy elfolyt az összes magzatvizem / felső burokrepedés, a gyerek felfertőződött, tüdőgyulladás, szivnagyobbodás lettek a következmények /. Azonnal császárt csináltak.
  A gyerek életveszélyes állapotáról, nem tájékoztattak !!! A zárójukat 2,5 hónappal később a Péterfy Kh.-ban kaptam meg. A PIC I.-en az éjszakás nővér a babákkal egy légtérben dohányzott. Amikor szóvátettem azt mondták, már nehezen viselem a kórházi körülményeket, hazaküldtek.
  Volt ott bolha, kosz , minden !
  dr. Ádám Zsolt pedig egy szakmaiatlan, pénzéhes alak.
  Nagyon rossz véleményem van a SOTE I.-ről !
  Soha többet be nem teszem oda a lábamat !!!!!
  dr. Ádám Zsoltot pedig mindenki kerülje, mint ördög a tömjénfüstöt !!!

 3. Tünde Biró says:

  Szia! Gratulálok a picikhez nagyon édesek. Minden szavaddal egyet értek. A doktor úrnak köszönhetjük mi is a kislányunkat. Hosszú éveken àt tartó küzdelemben voltak velünk. Nehéz kezdettel most már 2,5 éves kis tüneménynek vagyunk büszke szülei. A kórház, a gyermek intenzív és minden, mindenki nagyon rendes volt. Imádom őket, Ica, Rita, doktor úr. Legközelebb is őket választanám. Tündi

 4. Katalin Kis-Nagy says:

  Szia! Megkérdezhetem, hogy melyik várandós osztályon voltál, a Pavilonban vagy a főépületben?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!