Elvált, Magabiztos Nő

5 titok, hogyan újítsd meg az életed?!

Korábban már írtam arról és a könyvemben is majdnem egy egész fejezet szól arról, hogy mennyire fontos válás után rendbe raknunk, megtisztítanunk a környezetünk, átalakítanunk otthonunk.

Hiszen mi is akkor tisztulunk, és születünk újjá, ha a környezetünk is újul velünk együtt.

 

Nem is kell mondanom szerintem senkinek, mennyire jó érzés, amikor végre rendbe teszünk a házban egy-egy részt, vagy akár egy teljesen új otthont tervezhetünk meg!

Tavasszal, a téli álmunkból felocsúdva sokszor automatikus az ember igénye arra, hogy rendbe tegyen mindent maga körül és saját magát is.

Egy kicsit több gyümölcs, több zöldség, edzésen való gondolkodás, nagy séták, természetbe való vágyakozás – elindul, ahogy a napocska sütni kezd.

Közben, aki most válik, vagy vált el, automatikusan az otthonát is igyekszik rendezni, megszabadítani a sok kacattól, és felszabadítani, átalakítani, hogy végre egy saját, új otthont kapjon, ami már csak az övé, róla és gyermekeiről szól.

 

Nekem tavasszal mindig beindul a megtisztulás, kívül-belül is, így automatikusan nagytakarítok, pakolok, selejtezek a házban is. Ami most persze még aktuálisabb, hiszen költözni is fogunk, és új otthont is  teremtünk.

 

Ennek fényében egy nagyon kedves, régi barátom, Peti, meghívott egy workshopra, ami a lakberendezésről szól. Peti 10 évig volt a svéd áruháznál, mint lakberendező és dekoratőr, bejárta a világ elég nagy részét, hogy tanuljon, lásson, inspirálódjon, és elhozza nekünk azokat az egyszerű lépéseket, melyekkel újjászülethet életünk az otthonunknál kezdve.

Őszintén elmondom, én úgy vagyok vele, hogy annyi minden tetszik, és annyiféle stílus, hogy pont ezzel sokkoltam Ákost, hogy már abban elfáradok, hogy hogyan tervezzem meg mondjuk az új nappalit, aminek hat gyermeket, két szülőt, és majd sok-sok barátot is ki kell szolgálnia, hiszen én egy szociális térnek gondolom a nappalit. De ugye olyannak kell lennie, amilyen anyuéknak, és anyósoméknak is jó, hiszen ők is jönnek még. Aztán jó lenne olyannak lennie, ahol lehet olvasgatni, meg dolgozni is…. Tetszik az egyszerű természetes, a vintage, a modern, a vidám és a fogalmam nincs milyen stílus is….

És akkor Peti, a workshopon egyszer csak leállított. Hogy hahó, nyugi!

Nem így kezdünk neki a lakásunknak, sem akkor, amikor megtisztítjuk, sem akkor, amikor újjáépítünk, sem akkor, amikor költözünk, sem semmikor.

Igaza is van. Ha az egész életem újragondolását így kezdeném, és ide-oda kapkodnék, akkor kész csőd lenne az egész, és semmivel sem jutnék előrébb. Vagyis nem jutottam volna előrébb, hiszen én már válás után vagyok jócskán, és most az új családi élet tervezése az elsődleges feladat.

Hogyan kezd a megújulást? Hogyan kezdj új életet?

  1. Lomtalaníts – szabadulj meg mindentől, ami már nem kell. Mind a lakásban, mind a lelkedben!

Vidd el szegényeknek, cseréld el, hasznosítsd újra! Válásnál, lelki megtisztulásunknál szabaduljunk meg minden olyan emléktől, ajándéktárgytól, ami a házasságunkból származik. Felesleges, visszahúz a múltba, belesüppedünk régi életünkbe!

Feldúlt érzelmeinket is tegyük el a kukába, ha már megoldottuk. Ha pedig még dolgoznunk kell rajta, akkor hajrá! Ne cipeljük magunkkal!

  1. Ruháink 20%-át hordjuk csak, ki a maradék 80%-kal.

Amikor Peti ezt elmondta, minden hallgató társamnak leesett az álla. De tényleg így van….tele a gardrób, és alig hordunk belőle valamit. Mehetnek bizományiba, vagy fel internetre, amiket nem hordunk!!!!! Váláskor: szabadulj meg az összes olyan ruhádtól, ami az exedhez köt, amit együtt vettetek, amit tőle kaptál, vagy épp azért vettél, hogy neki legyél vonzó. Nem kellenek már, negatív rezgéseket hordoznak, még akkoris, ha szereted azt a ruhát.

  1. Rendszerezz!

Minden dolgod legyen rendszerbe szedve. Sokkal könnyebb megtalálnod a dolgaid, irataid. Nem kell azon idegeskedned a saját otthonodban, hogy mindenhol van minden össze-vissza. Egyszer kell megcsinálni csak 🙂 és így mindig rend lesz.

Rendszerezned kell a költségvetésed, a napirendet is, így tudsz két lábon állni a földön!

Rendszerezni kell a napokat is, és meglátod, sokkal könnyebben igazodsz el az életedben, ha Te magad irányítod, Te magad teszed le a határokat, szabályokat!

Kép: KOZIE, THE IDEA BAR – Laza Péter

  1. Egyszerre egy dolgon akarj változtatni, egy dolgot akarj újraéleszteni!

Peti azt mondta, lehet globálisan is gondolkodni, de egyszerűbb, ha terenként haladunk az otthonunkban, hiszen így tudjuk átgondolni a funkciókat is. Háromnál több funkciónak nem kell megfelelnie egy térnek, így könnyebben lehet tervezni is!

Ugyanígy, ha végiggondoljuk, hogy mind lelkileg mi az első, amiben változni szeretnék, egyszerűbb azon dolgozni. Valamint az egészségünkben is kezdjük az alapoknál, és ne egyszerre akarjunk azonnal teljes életmódot változtatni! Apránként, lépésről-lépésre!

  1. Egyszerűsíts!

Nem kell túlzásokba esni! Minél egyszerűbb minden, annál könnyebb utána variálni, vagy újragondolni, újra „színezni”… És annál egyszerűbb nekünk is az életünk, hiszen nem nyom agyon a tér, a sok érzés, a sok gondolat! Egyszerűen gondolkodjunk, egyszerűen tervezzünk, ne komplikáljunk túl semmit! Se életet, se otthont!

 

Amikor el kezdünk a lakásunkkal foglalkozni, akkor a lelkünk is egyre jobban ragyog. Hiszen az otthonunk adja meg azt a nyugalmat, amit a hétköznapokon a nagy rohanásban nem kapunk meg.

Adjunk időt a lomtalanításra, az emlékek kipucolására, így mi magunk is tisztulunk, és újulunk.

 

Ahogy korábban már sokszor volt téma, a gyász időszakában nagyon fontos a lakásunk felfrissítése.

Ebben pedig Peti a legjobb társ!

 

Elmondanám, hogy bár baráti hangulatban telt az egész workshop, azért dolgoznunk is kellett!

Kép: KOZIE, THE IDEA BAR – Laza Péter

 

Sokat tanultam a workshopon, amit ezúttal is nagyon köszönök Petinek, a KOZIE,THE IDEA BAR megálmodójának.

És bár sok minden letisztult bennem, és elkezdtem a nagytakarítást, azért tudom, hogy min kell még dolgoznom, és miben kell még segítség!

Peti, jövök újra és újra!!!!!

<3

 

 

 

Mentés

Szeretnél a Boldog Elváltak Klubjának tagja lenni?

Szeretnél találkozókon, előadásokon részt venni, ahol csak elváltak vannak?

Gyere és csatlakozz a klubhoz Facebookon!

Csatlakozok a Boldog Elváltak Klubjához!

 

Akik eddig is megbíztak bennem, és mint író vagy tanácsadó számítottak rám, a teljesség igénye nélkül:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!